După prezidențiale se vor mări impozitele

Întâlnirea de la Cotroceni pe tema reducerii CAS și mici frânturi din codul fiscal retras de la consultare ne dau semnalul că după alegerile prezidențiale din toamna asta, odată cu reducerea CAS vor veni la pachet, pentru compensarea bugetului, mai multe măriri de impozite PE BUNURI !!!
Guvernul vrea să impoziteze (și pe undeva e chiar logic) bunurile ce NU pot fi ascunse ușor și și să reducă impozitele pe muncă, pentru că românul a devenit artist în munca la negru sau ascunsă.
De aceea Băsescu s-a străduit să o determine pe madam Harvard să recunoască de unde va fi acoperită gaura de la reducerea CAS, pentru că spera să folosească răspunsul pe post de "muniție electorală".
Vor fi mărite zdravăn impozitele pe bunuri ușor inventariabile: terenuri, case, vile dă vacanță, mașini!
Dă ce? Păi e simplu: ți-ar trebui 10 armate de gărzi financiare și DNA să prinzi pe ăia care fură din bugetul statului, însă numai o duzină de contabili care să știe cum să numere casele pe Google Earth și să le lege de proprietari la cadastru. Pe principiul dacă nu vă prindem cum furați, vă luăm măcar banii înapoi din impozite!!!
Nimeni din UE și FMI nu o să cârâie, pentru că știu că impozitele pe terenuri, clădiri și mașini sunt mai mici dăcât în UE. Deci ați înțeles acum de ce o tot oprea Ponta pe madam Harvard să zică adevăru'? Pentru că nu e bine să-l aflați înainte de alegeri! Pentru că impozitele nu vor crește dăcât după ...

Trebușoara cu impozitarea ESTE INEVITABILĂ!!! 
Este EVIDENT că bătutul cu cărămida în piept a tuturor guvernelor de până acum că vor lupta împotriva fraudelor fiscale n-a ținut și nu va ține, pentru că mafia este mare și infiltrată în toate cotloanele.
Dar cu fiscul care te belește de bani pe bunuri, nu ai cum s-o mai scoți la capăt, să zici că n-ai dăcât o casă când Udrea are 24 de terenuri și 18 hoteluri. Numai impozitele pe care o să le plătească pe astea, o să-i scoată pe nas toată șpaga ciugulită de unde nu mai știm și nu mai contează de unde!
Efectele laterale acestei măsuri vor fi: scăderea prețului la terenuri și case! 
Un alt efect va fi, surprinzător, creșterea salariului pe care corporatistul îl va pretinde de la patron, arătându-i ăstuia că nu mai merge să-i plătim pe informaticieni cu juma de salariu cât în Franța, dacă el face tot atâta muncă și are de plătit tot atâtea impozite!
Se împinge încet-încet bariera către uniformizarea veniturilor și a mulgerii contribuabilului pe bunurile astea în toată Europa, să nu mai poată fugi italianul cu fondurile ciordite la el în România, unde cumpără juma din insula Brăilei și două trei vile pe te-miri-ce-și-mai-nimic!

Guvern de stânga cu măsuri "de dreapta"?
Multe voci s-au ridicat criticând mărirea impozitelor la mașinile mici, că n-ar fi măsură "de stânga". Asta cu stânga sau dreapta e o aiureală. E măsură "matematic" dictată de faptul că sunt mai multe mașini de cilindree < 1600cmc în România. Dacă vrei să peticești bugetul, n-o să reușești asta luând câte 1000€ de la 100 de oameni ci 10€ de la 1.000.000 mofluji. Le ridici și ălora mari un pic impozitul, să astâmperi și setea de răzbunare pe capra vecinului, da' atât e singura satisfacție!

UPDATE
Pentru a vă demonstra că iscoadele mele de la Guvern sunt bine informate, ia vedeți articolul de aici și ce zice și Coșea: "În 2015, România va trebui să treacă la o politică fiscală mai aspră, prin introducerea unor noi taxe și impozite. Adoptarea unei asfel de politici fiscale este iminentă deoarece situația actuală a economiei impune în mod obiectiv continuarea politicii de austeritate. Noua austeritate nu se va produce prin tăieri de pensii și salarii, scrie prof. Coșea, ci prin taxare suplimentară, CU ACCENT DEOSEBIT PE PROPRIETATE."



Comentarii

Postări populare