Make "ZECIUIALA" great again!

Titlul este @ Mihai Botez! 

Isteria asta legată de plata CAS și CASS, unde, cine plătește, pe ce coloană, ce procent, când dai banu' mă forțează să aduc iarăși în discuție o propunere mai veche de-a mea, o s-o tot aduc periodic în discuție să nu se uite, că am impresia că până la urmă cineva tot o s-o facă: IMPOZITUL UNIC PE ORICE TRANSFER DE BANI SAU VALORI DE LA [A] la [B]!

Haosul actual

La momentul de față statul inventează zeci de taxe pe diferite motive, pentru șomaj, pentru sănătate, pentru pensie, pentru crucea roșie, pentru moștenire, pentru vânzare, pentru valoarea adăugată (TVA), pentru profit, pentru dividende und zo waiter! Sunt atât de multe și nu tocmai mărunte că ni se duce dracului timpul de muncă și timpul liber pentru a le calcula, evidenția, plăti, certa, evaziona șamd!
Cel mai simplu ar fi să stabilească statul O SINGURĂ TAXĂ, UNICĂ, să zicem de exemplu 10% (că-i simplu de mutat virgula mai spre stânga) pe care să o ia PE LOC, LA FIECARE TRANZACȚIE de la cel care plătește (deci are banu') către cel care primește CARE SĂ ÎNLOCUIASCĂ DEFINITIV toate taxele alea enumerate mai sus, ba chiar și altele!
Vi se pare complicat? Nu! Credeți că e greu de implementat informatic? Nu, e o bagatelă și ar costa extrem de puțin (cu condiția să nu ia firmele lu' Sebi Ghiță contractul de informatizare).
Este echitabil? DA, pentru că toți jucăm după aceleași reguli! Vă rog să nu începeți să comentați aiurea procentul (că ar trebui 8% sau 11%), discutăm PRINCIPIUL! Nu vă legați de cazuri particulare și cretine (în corporateză: corner cases) că așa-i românu', se proptește în 1% din cazuri care-l împiedică să le rezolve pe restul 99%.

AVANTAJE? NENUMĂRATE! 

Începem de la contabilii de firme și programatorii de aplicații de contabilitate care ar trăi cu 10 ani mai mult, n-ar mai face infarct din cauza calculului splitat de TVA de la facturile cu TVA la încasare și care dacă ... if ... then ... alte 970 prevederi în lege inventate de niște cretini care vor să-și justifice postul și salariul baban pe care-l primesc!
În al doilea rând, cel mai important, STATUL AR ȘTI ÎN FIECARE ZI, SEARA, CE IMPOZITE AU COLECTAT, PE CE SE POT BAZA! Dacă circulația banilor și valorilor nu s-ar putea face decât electronic, atunci poprirea acelei taxe (zeciuiala) s-ar face automat și n-ar mai exista evaziune fiscală și nici muncă la negru.
Tefeliștii, care de altfel stau toată ziua-n bot cu ecranul și întind grăsimea cu deștu' pe el vor sări ca arși să pună curu-n poartă, de-a curmezișu: "DAR VAI, oare este posibil așa ceva?"
Da mă fraere, e posibil, tu crezi că doar Feisbucu știe să gestioneze laicurile la miliarde de poze cu pisici? Ai 10 milioane de oameni care o să fâțâie în stânga și-n dreapta niște bani, avem la gigabaiți și core-uri să ne spălăm cu ele pe cap, le frecăm de tâmpiți să minăm bitcoini și alte 100 de monede cripto, să consumăm terawați de energie și chiar crezi că nu pot să adun câți lei au dat românii pe pâine într-o zi? Hai să fim serioși!

"Bine bă că te-ai găsit tu mai dăștept, de ce n-o fac alții?"

Toată lumea vrea circulația facilă a unei monede de schimb electronice, de la Japonia care vrea să bage Jcoin-ul, la Putin care vrea să bage Rublocoinul, până la "Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG and State Street, Six of the world’s biggest banks have joined a project to create a new form of digital cash that they hope to launch next year for clearing and settling financial transactions over blockchain, the technology underpinning bitcoin. - Financial Times, August 2017". E clar????

Da' de ce credeți că vor? Că s-au săturat cum sună "dolar" sau "yen" sau "rublă"???? Nu, pentru că trebuie să colecteze TOATE impozitele mai iute și trebuie să-ți ia 10% și din banii pe care-i plătești la ușa de la veceul public unde vei putea să intri doar dând cu cardul prin fantă! Nu e fanta aia roz la care te gândești tu! 😉
DA, PUTEM PUNE CAPĂT EVAZIUNII FISCALE ȘI MUNCII LA NEGRU! Da' nu ieșitul în stradă e soluția, că vă garantez că dacă mâine demisionează PSD, fac alegeri anticipate și Parlamentul e format din 90% inocenți tămâie de la USR, chiar de Klaus îl pune iar pe Cioloș premier și chiar dacă Cioloș ar fi "genial" (dar nu este), tot n-o să facă asta, ce zic eu! Și DA, SUNT CONȘTIENT, nici PSD și nici PNL n-o s-o facă!!! De ce? Pentru că sub parlament și guvern e o pătură groasă de conțopiști care au statul lor, "statul degeaba", pe salarii mari și care nu vor să se schimbe nimic, oricât ați #rezista voi afară pe caniculă, ploaie sau ger, cu mucii-n barbă, copiii în cărucior și câinii în lesă!



Make "ZECIUIALA" great again și hai nu ne mai certăm, român cu român, pe ce coloană trebuie puse CAS și CASS în statul de plată, făcându-l pe Șoroș să pleznească de draci!
Fac același apel diplomatic persoanelor care nu pricep că aici nu discutăm MĂRIMEA IMPOZITULUI (procentul) ci PRINCIPIUL, să se abțină de la comentarii dacă simt că n-au înțeles pe deplin tot mecanismul.
Nu discutăm cazurile particulare, ale lui Ion, ci vrem să propunem o rezolvare simplă, rapidă și ușor de implementat pentru problema evaziunii fiscale în România. Aia de care toți știu că există dar se feresc să spună cam cât de mare este și pentru care deocamdată, în afară de măsuri polițienești și teroare fiscală instituțională, nu au soluții civilizate și eficiente!

"Bă, ești tâmpit, tu vrei să pui și impozite pă pensie?"

Da, vreau să se pună "taxă pe folosirea banilor" și pentru pensii, pentru alocațiile copiilor, pentru văduvele de război, pentru ajutoarele de înmormântare, pentru ajutoarele pentru însoțitorii persoanelor cu handicap! Înainte să vă isterizați că vreau să diminuez pensiile, citiți atent următoarele: Să zicem că un om ia o pensie de 10.000 RON (deci e fost judecător, șef de penitenciare, procuror DNA, de-astea)! Când se introduce zeciuiala, CU SCOP EDUCATIV, SĂ VADĂ TOȚI CUM SE POPREȘTE 10% DIN ORICE SUMĂ PLĂTIBILĂ CUIVA, îi faci omului ăla sărman ;-) pensia de 11111.11 RON, îi iei 10% și lui îi rămân fix și eeeegzact tot 10.000 RON, să se chinuie să trăiască ;-) la fel ca înainte! La fel faci și la alocație, la pensii de invaliditate, la ajutoare pentru veteranii de război, LA TOATE! Sumele lor nu sunt diminuate, bugetul nu ia de fapt nimic în plus, ia din buzunarul stâng să pună în cel drept. Dar trebuie să bișnuiești lumea cu corectitudinea, că trebuie să plătească toți impozitele PE LOC! Și-o să fie și cei de la televiziunea aia aflată în insolvență bucuroși că în sfârșit îi lăsăm și pe ei să contribuie la bugetul țării!
AM ZIS!!! 

Comentarii

Postări populare