Cum sa economisesti bani pe timp de criza ?

Stimați prieteni din onlainul românesc,

vă scriu celor cu care am avut plăcerea să interacționez în ultima vreme prin mediile astea virtuale de socializare și cu care conversez cu plăcere de fiecare dată.

Motivul misivei mele este concretizarea unei propuneri venită din partea lui Dragoș Dogaru, aka @gusteru pe Twitter, prin care dorim să venim și noi (cei puși la Cc:) în sprijinul eforturilor naționale susținute ale tuturor (mai puțin ale guvernului) pentru combaterea efectelor parșivei crize economice care este de vină pentru toate lucrurile rele ce se petrec în România de 25 de ani încoace (inclusiv gripa porcină, aviară și specifică altor dobitoace).

ADICĂ ... vrem să vă invităm pe voi, care cu siguranță ați auzit, nu știu câți ați și încercat, de Linux, sistemul de operare frate cu românul, căruia nu-i bagă mâna în pungă pentru a-i scoate gologanii pe licențe costisitoare ale altor sisteme de operare îndeobște cunoscute a fi larg primitoare de virusuri (incorect viruși) informatice.

Întâlnirea care este proiectată a se desfășura până la începutul lui decembrie va avea loc la sediul revistei Fitzuica (coordonate exacte mai încolo în anunțul oficial) pus la dispoziție cu mărinimie de amicul @voiculești (aflat în Cc:) care poate adăposti chiar mai mult de 50 de persoane cât intenționăm noi să strângem la această primă reuniune tovărășească.

Ce vom face ?
Pe parcursul a 2 sau mai multe ore, depinde de răbdarea și curiozitatea domniilor voastre, vă vom povesti pe scurt despre ce este Linux-ul și cu ce se mănâncă, vă vom arăta calculatoare cu diferite versiuni de Linux instalate ca să vedeți că nu mușcă, vă vom arăta cum poți să te dai pe Internet, să vezi iutiuburi, să asculți muzică, să vezi filme cu subtitrări în româna neaoșă, să dai tuituri, să scrii harticole despre rromi și Sarkozy, toate fără frica să te trezești în casă cu BSA-ul și fără să fii nevoit să crăcănezi DELOC băierile pungii, în absolut aceleași condiții de confort, lejeritate, ușurință și fără frică de virusuri informatice.

Spre finalul întâlnirii vom face o demonstrație BLIND (adică ce? numai amicul @VladGrigorescu poate?) în care @gusteru, legat la ochi, folosindu-și abilitățile telepatice, va instala o versiune de Linux completă în 5 minute apăsând doar pe tasta Enter, spre stupefacția și groaza auditoriului. Surprizele nu vor lipsi, de aceea vă rugăm să vă aduceți leptoapele proprii. Veți primi în dar CD-uri cu sisteme de operare Linux LIVE, adicătălea de pe care puteți boota calculatorul personal fără să aduceți prejudicii prețioaselor date salvate pe discul dumneavoastră și veți putea testa cu mânuțele și maușii dumneavoastră personali ce e aia software gratuit.

Scopul întâlnirii ?
Scopul pe termen scurt (iată, în continuare declarat) al acestei reuniuni tovărășești este, vă zic deschis și fără perdea, acela de a vă folosi drept cobai, a ne testa în primul rând capacitatea noastră de convingere și de a afla de la voi care argumente (avem tone) trebuie să scoatem mai abitir în față pentru a putea lămuri pe viitor, în cadrul unor întâlniri similare dar mai largi (cu presă, cu tonomate) că e mai bine ca să nu aruncăm de pomană banii peste Atlantic pe licențe, lăsând plăcerea asta (și din păcate și comisioanele) guvernanților, pentru a achiziționa avioane F16 la laba a doua.

Scopul pe termen mediu (doar nu credeați că băgăm degeaba banii în fursecuri și apă minerală) este acela ca ÎN CAZUL ÎN CARE vă veți declara convinși că demersul nostru este de natură să sprijine pe românul apăsat de criză, dându-i posibilitatea să lucreze nestingherit și economisindu-i câteva sute de euroi, să purcedeți alături de noi într-un efort mediatic în onlain prin care să conștientizăm internautul român de aspectele benefice ale folosirii acestui sistem de operare, inițiind poate și o modă, un banner și un slogan (îmi permit să-l citez pe @gusteru) cum ar fi "Nu dați bani pe prostii / Puneți Linux pe PISI !"

Scopul pe termen lung (ăsta e pus aici doar ca să vă epatăm) ar fi acela ca în momentul în care (sperăm să fie până când ne înghite gaura neagră, deși tânără) guvernanții români nu se vor mai plânge de durerile în cur provocate de dorințele electoratului, să sensibilizăm administrația publică să folosească Linux, măcar în parte, pe calculatoarele secretarelor care trebuie să dea un mail, să scrie o cerere și să se uite pe IuTiub la emisiunea cu Capatos pe care n-a prins-o aseară pentru că a fost la operă.

No dragilor, cam asta o fost povestirea pe scurt ;-) , prietenii știu că "scurt" la mine înseamnă sub 5000 de semne tipografice!
Voi aprecia în mod deosebit și cum se cuvine efortul dumneavoastră de a-mi da un Reply cu părerea dumneavoastră privind propunerea înaintată și eventual cu o sugestie privind o zi a săptămânii și o oră care vi se va părea mai convenabilă, pentru a programa evenimentul în mod democratic, conform dorințelor majoritare.
Aprecieri suplimentare vor fi puse și în contul acelora dintre dumneavoastră care, având relații mai apropiate cu alți bloggeri și oameni deschiși inovației, le veți înainta această epistolă în ideea de a strânge cât mai multă lume interesată de subiect.
Rugămintea vine ca răspunsurile să le trimiteți pe adresa "Redacției" adică voiculesti arond gmail punct com , dogaru.dragos arond gmail punct com și ... pentru a folosi o formulă consacrată, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Iooooon Iliiieeeescuuuuu ... , scuze , m-a luat flama ... :-D , eu , adică

Al dumneavoastră admirator (cu ocazia asta poți să-mi dai și tu un follow, ce naiba)
Constantin Teodorescu
brailateo arond gmail punct com aka @mozartrocksro
P.S. Am uitat 4 cestiuni importante:
1. Criza e de vină și pentru că Falău l-a "rezolvat" pe Mărar și pentru că Șoric l-a înregistrat pe Tobă
2. Evenimentul va fi popularizat pe Twitter sub denumirea de #LinuxTweetMeet
3. Șoc !!! Pentru mărirea suspansului, @gusteru va sta într-un singur picior TOT TIMPUL CÂT DUREAZĂ INSTALAREA și va fredona în surdină toate strofele din imnul ce trebuie să devină național "Deșteaptă-te române, că de trezit te-ai trezit azi dimineață" cu aluzie evidentă la scopul întâlnirii !!!
4. DA, la finalul întâlnirii vom da și autografe ...

Comentarii

  1. Unde se intampla asta, eu stiu cu ce se mananca linuxu ca am ubuntu pe netbook si android pe telefon dar tot vreau sa particip? E geek fun :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Facem mai întâi recensământul populației și pe urmă vedem exact data, dar va fi ceva in zona 3-5 decembrie ! Vom anunța pe Twitter!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare