Victoria strategiei tip Aifon


    Au fost cele mai dificile alegeri din viața mea! Pe de-o parte aș fi fost întors pe dos văzând cum rânjesc cu gura până peste urechi pe Gabriel Oprea, Sebastian Ghiță, Gabriela Firea, Vadim, Dan Diaconescu, ce eminență cenușie s-ar fi simțit el, tata socru, cum a pus el lucrurile cap la cap să-și facă fata nu numai europarlamentariță, da' și Primă Doamnă. În partea astalaltă mi se întoarce stomacul pe dos văzându-i pe Băsescu, Blaga, Udrea, Boc, MRU, Anastase cum pleznesc de satisfacție că i-au mai prostit încă o dată pe români, pentru a 5-a oară, sub al 7-lea nume de camuflaj, PNL.
    Știam că ziua asta, indiferent de rezultat, voi simți același gust amar ca și în 2012 și 2009. Fair-play-ul mă obligă să-i felicit mai întâi pe toți românii care au venit la vot și și-au exprimat liber voința, indiferent care a fost aceea și în al doilea rând pe câștigător.
    Pesimistul din mine mă trage de mânecă să zic și că victoria strategiei tip "aifon", adică "îl vrem pe ăla, nu știm de ce, doar că-i trendy și nu ne place Samsungul" va trimite confortabil în fotolii de privitor pasiv pe toți cei care s-au mobilizat în aceste două luni de campanie pentru următorii 5 ani. 
    Parcă-i și aud: "L-am numit pe neamț, acu' să facă treabă în locul nostru!". Adică să-i aresteze pe corupți sau măcar să le traseze sarcini DNA-ului (hait ... da' asta ar însemna să facă exact ce-a făcut Băsescu), să pună un alt Guvern (hopaaa, da' nici asta nu poate să facă, dacă nu vine o altă majoritate parlamentară la el).
    Sunt liniștit pentru că sunt ferm convins că lucrurile vor decurge normal. Normal pentru România ASTA! Adică televiziunile care au mințit ca porcii, inventând lucruri odioase despre candidați vor emite în continuare, vor face rating, DAR NICI UN ROMÂN NU VA FI DERANJAT DE ASTA! Gabriel Oprea va fi re-re-reevaluat încă o dată și în scurtă vreme se va găsi o altă majoritate parlamentară care va veni la Iohannis să ungă un alt premier providențial care SIGUR  nu va mări taxele! Sper ca toate să le percepeți, evident, ca pe "un lucru bine făcut"!
    Când o veni Blaga cu numele viitorului premier în plic la președinte, vreau să văd dacă Iohannis își mai aduce aminte de mesajul LUI din ultimele zile, că el nu e pe principiul "împotriva lui Băsescu sau pentru Băsescu ci FĂRĂ BĂSESCU"!!! Cu siguranță atunci o să-și aducă subit aminte ce lege și constitutie și o să pretindă că "nu poate respinge un candidat propus de o majoritate parlamentară", UITÂND CĂ EL A FOST UN ASTFEL DE CANDIDAT RESPINS!!!
    Și mai am o singură rugăminte la Băsescu! Să-și șteargă rânjetul ăla de satisfacție de pe față, pentru că doar faptul că cineva a votat cu Iohannis nu-l face, începând de ieri, BĂSIST, așa cum se va lăuda, după cum nu toți cei care n-au venit la votul de suspendare din 2012 au fost BĂSIȘTI! Dar sunt ferm convins că nimeni nu-i va transmite rugămintea și el va apărea în scurtă vreme, pe cai mari, agățându-și în panoplie nu doar capul lui Năstase, Vântu, Fenechiu și Voiculescu ci și diploma de "Eu l-am pus cu mâna mea pe Iohannis președinte", lângă diploma de "Băsescu, artizanul justiției independente în țara asta!", scrisă și semnată tot de el!


Comentarii

Postări populare